Zoldertrappen

Zoldertrap

Met handige zoldertrappen van Van Eldik Ladders heb je altijd het beste hulpmiddel om verdiepingen te overbruggen. En je krijgt ze kant en klaar aangeleverd!

Beuken of grenen

De trappen worden gemaakt met beuken- en grenenhout. De beukenhouten trappen hebben een fijnere nerf. De nerf is de tekening van het hout die ontstaat door de jaarringen. Omdat eikenhout langzaam groeit betekent dit dat de ringen dicht op elkaar zitten. Daardoor krijg je een fijnere nerf. Bij grenenhout is die nerf minder fijn. Grenenhout komt van een Den. Dennen groeien wat sneller waardoor de jaarringen iets meer uit elkaar staan. Doordat de bomen sneller groeien is het hout vaak beter beschikbaar. Dat betekent weer dat de prijs van een grenen zoldertrap wat voordeliger is dan de beukentrappen. Bij Van Eldik Ladders hebben ze beide soorten beschikbaar. 

De hoogte of lengte van de trap

Je zou denken dat de hoogte en lengte van de trap hetzelfde zijn. Dat is echter niet het geval. De hoogte is de afstand die je moet overbruggen. Dat meet je door de verticale hoogte van de opgang te meten. Je meet dat gewoon loodrecht naar beneden. Daarna kun je de lengte van de trap bepalen. De lengte wijkt af omdat je trap niet loodrecht naar bijvoorbeeld je trappengat gaat. Er is altijd een uitslag. Dat s de afstand van de muur naar waar je de trap neerzet. Nu is het niet nodig om hier ingewikkelde berekeningen op los te laten. Je vindt op de website van Van Eldik Ladders handige tabellen om de juiste lengte te bepalen.

Plaatsen van de trap

Zoldertrappen zijn vrij te plaatsen. Dat betekent dat je ze niet vast hoeft te zetten. Zolang je de trap op een stevige en vlakke ondergrond zet is het niet nodig om de trap vast te zetten. Het is vaak wel handig om een hulpmiddel te gebruiken om je zoldertrap te plaatsen. Dat kan met een bevestigingsstang en een paar rvs – of zwarte haken. De haken zet je vast aan de trap. De rail bevestig je aan de bovenkant van de opgang (bijvoorbeeld de zolder). Je zet vervolgens de haken vast aan de trap. Hierdoor haak je de trap vast.

Koop je zoldertrappen bij Van Eldik Ladders

Heb je een keuze gemaakt voor een zoldertrap van Van Eldik Ladders! Weet dan dat je de trap compleet aangeleverd krijgt. Je krijgt de trap kant en klaar zonder zelf nog aan de slag te moeten om de treden erop te zetten. Heb je vragen over de trap of welke trap het meest geschikt is voor je situatie? Bel ons, we staan voor je klaar!

Zoldertrappen
Schuiven naar boven