Welke soorten rolstoelen zijn er? Kom erachter welke het beste bij jouw past!

Rolstoel

Als het gaat om rolstoelen, zijn er verschillende soorten waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften en levensstijl. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten rolstoelen en leggen we uit wat de voordelen zijn van de soorten rolstoelen.

Handbewogen rolstoelen

Handbewogen rolstoelen zijn de meest traditionele rolstoelen en worden aangedreven door de gebruiker zelf. Dit type rolstoel is zeer wendbaar en wordt vooral gebruikt voor korte afstanden, zoals het navigeren door het huis of op het werk. Handbewogen rolstoelen zijn relatief licht van gewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, maar het vergt wel wat kracht en uithoudingsvermogen om ermee te rijden.

Elektrische rolstoelen

Elektrische rolstoelen worden aangedreven door een motor en zijn een goede keuze voor mensen die niet genoeg kracht of uithoudingsvermogen hebben om een handbewogen rolstoel te gebruiken. Ze zijn vaak groter en zwaarder dan handbewogen rolstoelen, maar bieden wel meer comfort en stabiliteit. Elektrische rolstoelen zijn vooral handig voor lange afstanden en kunnen ook worden gebruikt voor buitenshuis activiteiten.

Opvouwbare rolstoelen

Opvouwbare rolstoelen zijn een uitstekende keuze voor mensen die een rolstoel nodig hebben die gemakkelijk kan worden opgeborgen en meegenomen. Deze rolstoelen zijn licht van gewicht en kunnen worden opgevouwen tot een compact formaat, zodat ze gemakkelijk in de auto of in het openbaar vervoer kunnen worden meegenomen. Opvouwbare rolstoelen zijn meestal handbewogen, maar er zijn ook elektrische opvouwbare rolstoelen beschikbaar voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben.

Sportrolstoelen

Sportrolstoelen zijn ontworpen voor mensen die willen sporten en actief willen blijven ondanks hun handicap. Ze zijn licht van gewicht en zeer wendbaar, waardoor ze ideaal zijn voor activiteiten zoals basketbal, tennis en atletiek. Sportrolstoelen hebben vaak grote achterwielen en een laag zwaartepunt, wat zorgt voor meer stabiliteit en snelheid tijdens het sporten.

Er zijn dus verschillende soorten waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften en levensstijl. Of je nu op zoek bent naar een handbewogen rolstoel voor dagelijks gebruik, een elektrische rolstoel voor lange afstanden of een sportrolstoel voor actieve bezigheden, er is altijd wel een geschikte optie voor jou. De opvouwbare rolstoel is een handige keuze voor mensen die een rolstoel nodig hebben die gemakkelijk kan worden opgeborgen en meegenomen. Het is licht van gewicht en kan worden opgevouwen tot een compact formaat, waardoor het perfect is voor reizen en dagelijks gebruik

Welke soorten rolstoelen zijn er? Kom erachter welke het beste bij jouw past!
Schuiven naar boven