Wat doen na een auto ongeluk?

auto

Een auto ongeluk is voor alle betrokken een vervelende situatie. Ondanks dat je hoofd er misschien niet naar staat is het belangrijk om zo snel mogelijk een aantal stappen te ondernemen zodat je later mogelijk aanspraak kan maken op een schadevergoeding. Denk aan het maken van foto’s, je letsel laten vaststellen etc.

Stappen na een auto ongeluk

Als er een auto ongeluk heeft plaatsgevonden is het van groot belang om eerst te kijken naar iedereen zijn gezondheid. Is er sprake van mogelijk letsel bel dan direct het alarmnummer en zorg dat er met grote spoed een ambulance naar de plaats van het ongeval komt. Als de situatie het toelaat is het belangrijk om zo snel mogelijk de volgende stappen uit te voeren. Dit om een eventuele schadevergoeding te kunnen eisen.

Foto’s maken van het ongeval

Zorg dat je overal duidelijke foto’s van maakt. De plek waar de aanrijding is gebeurd moet je fotograferen maar ook alle opgelopen schade aan de voertuigen. Die van jou maar ook die van de tegenpartij. Als je zelf verwondingen hebt opgelopen kun je ook hier foto’s van maken. Het kan lastig zijn om dit zelf te doen. Vraag in dat geval of iemand anders de verwondingen voor jou kan fotograferen.

Een kopie van het proces verbaal

Als de politie na het ongeval aanwezig was om  te helpen is het belangrijk om een kopie van het proces verbaal zo snel mogelijk in handen te krijgen. Zorg er daarom voor dat je de contactgegevens van de desbetreffende agenten opschrijft zodat je wanneer je thuis bent meteeen contact kunt opnemen. Schakel je een letselschade advocaat in dan regelt die dat allemaal voor je.

Laat je letsel vaststellen

Als je van de schrik bekomen bent neem dan contact op met je huisarts om na te kijken of je letsel hebt opgelopen. Vertel de huisarts uitgebreid wat er is gebeurd en van welke klachten je last hebt. Het kan zijn dat je doorverwezen wordt naar het ziekenhuis zodat een arts met specialisatie naar je kan kijken. Zorg dat dit allemaal op korte termijn gebeurd.

Wat doen na een auto ongeluk?
Schuiven naar boven