Wanneer is het handig om een incassobureau in te schakelen?

geld

Wanneer je het incassotraject in eigen hand neemt, is het belangrijk om te bedenken dat je wettelijk verantwoordelijk bent voor al je handelingen. Daarom is het zo belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Als je aanmaningen naar de debiteur stuurt en geen resultaat krijgt, moet je een incassobureau inschakelen om de betaling te innen. Het incassobureau is ervaren in het behandelen van deze zaak. Met al hun ervaringen, strategie├źn en middelen zullen ze in staat zijn om de onbetaalde schuld op de juiste manier op te lossen. Hier zijn enkele situaties waarin je een incassobureau moet inschakelen.

Wanneer er geen reactie is van de schuldenaar

Soms reageren de debiteuren niet op je eerste pogingen om contact met hen op te nemen over de schuld. Dan heb je misschien wat hulp nodig van een professional die je kan helpen bij het innen van de betaling. Wanneer de debiteur weigert te betalen heb je geen andere keuze dan incassobureaus in te huren. Het is echter belangrijk dat je niet meteen een bureau inschakelt alleen omdat de debiteur niet betaalt. Je moet er zeker van zijn dat de debiteur niet van plan is te betalen. Een incassobureau komt in deze situatie goed van pas.

Wanneer je de debiteur niet kunt vinden

Als je de persoon die je geld schuldig is, niet kunt vinden, is dat meestal omdat die persoon is verhuisd of omdat je geen actueel adres hebt. In deze situatie moet je een incassobureau inschakelen dat deze persoon kan vinden en de terugbetaling van je schuld kan nastreven. Het bureau zal dan je debiteur lokaliseren en beginnen met het sturen van verzoeken totdat ze betalen wat ze verschuldigd zijn of betalingen instellen. Het incassobureau beschikt over veel middelen waarmee ze de locatie van de debiteur kunnen volgen. Je kunt dus achterover leunen en wachten op het resultaat van de incasso.

Wanneer is het handig om een incassobureau in te schakelen?
Schuiven naar boven