Waar op letten bij kinderkleding

Kinderkleding

Geen twijfel mogelijk, kinderkleding kopen is voor de meeste ouders een uitdaging. Zodra je het weet is het shirt kromgetrokken, is de trui te klein en zit er weer een gaatje in de broek. Dus de volgende kledingaankoop is net om de hoek. Het aanbod is bijna eindeloos. Een veelvoud aan vormen, kleuren, maten en materialen kletteren op de vaak overweldigde ouders en uiteindelijk koop je op de een of andere manier weer het verkeerde. Dus waar begin je en waar moet je op letten? We hebben 5 criteria en spannende tips en trucs voor je samengesteld om het kopen van kinderkleding gemakkelijker te maken. Maar voordat we beginnen, moet u eerst een ruw kader maken en u duidelijk maken voor welk doel de kleding nodig is. Moet de kleding op de kleuterschool worden gedragen of liever op de 65e verjaardag van oma? Voor welk seizoen en voor welk weer is de kleding bedoeld? Allereerst, krijg een globaal overzicht en denk erover na voordat u met winkelen begint. Dit scheelt u vanaf het begin veel moeite en frustratie. Je weet wat je nodig hebt Uitstekend! Dan zijn hier 5 dingen die u zeker in gedachten moet houden.

Huidvriendelijke materialen

Zeker in tijden van onbeperkt goedkoop shoppen zijn er helaas ook veel zwarte schapen onder de kinderkledingfabrikanten. Het is natuurlijk verleidelijk om de kleding in goedkope discountwinkels te kopen, zeker als je bedenkt dat kinderen hun kleding snel ontgroeien en dat de kostenfactor altijd een rol speelt. Kledingstukken die zijn gemaakt van inferieure, niet-huidvriendelijke materialen kunnen echter een ware beproeving worden voor kinderen met gevolgen op de lange termijn. Atopische dermatitis of allergieën zijn helaas een triest onderdeel van het dagelijks leven (in Duitsland lijdt ongeveer 15-20% van alle kinderen onder de 6 jaar aan neurodermitis). Daarom raden we aan om niet-huidvriendelijke materialen te gebruiken, zoals 100% katoen, merinowol, zijde, kasjmier en dergelijke. te zetten. Inmiddels zijn er ook geweldige kunstmatige vezels zoals Vlies of nicki. Deze stoffen worden niet alleen goed verdragen, maar zijn ook onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Let ook op de bijbehorende zegels zoals Öko-Tex 100/1000/1000 +, Naturtextil best, Naturtextil, Naturleder, Global Organic Textil Standard (GOTS). Deze geven u informatie over de gebruikte materialen en hun herkomst.

Kwaliteit

Naast het materiaal is de verwerking van de kleding een even belangrijke factor waar je zeker op moet letten. Alleen op deze manier kan een kledingstuk lang meegaan en zelfs worden doorgegeven. Naden, knopen en ritsen spreken vaak boekdelen. • Naden: mogen niet te strak zijn, anders kunnen er gemakkelijk gaten langs ontstaan. Een goede naad is recht en heeft een korte steeklengte. • Knopen: knoopsgaten moeten ook netjes worden verwerkt en niet rafelen. Sluit en open de knoppen voordat u koopt. Als het vakmanschap goed is, zou dit gemakkelijk moeten zijn. • Ritsen: hetzelfde geldt voor de ritssluiting. Het moet gemakkelijk te openen en te sluiten zijn zonder dat de voering in de rits blijft haken.

Comfort

Een van de belangrijkste kwaliteitscriteria bij het kopen van kleding is de pasvorm. Een goede pasvorm betekent ook veel comfort voor uw kind. Een maattabel kan als eerste oriëntatie dienen. Dit betekent dat de juiste kledingmaat kan worden bepaald op basis van lichaamsgrootte en gewicht. Ongeacht of de aankoop in de winkel of online is, laat de kinderen ze uitproberen en laat ze er een beetje mee spelen. De kleding mag nooit te strak of te strak zitten. Evenzo mag de kleding niet te ver worden gekocht, omdat kinderen verstrikt kunnen raken in te brede dingen en verwondingen kunnen oplopen.

Handige functies

Veel kledingstukken zijn nu doorspekt met handige functies. Zoals. • reflectoren • Kappen die kunnen worden losgemaakt of gesloten op regenjassen • Afneembare pijpen of mouwen • Zonnekleding met UV-bescherming • u. v. m Deze add-ons maken kleding flexibeler en bruikbaarder voor meer situaties. Achtste vooral bij het kopen van outdoorkleding op deze handige eigenschappen. Vooral reflecterende kinderkleding verhoogt de veiligheid van uw kind in de wintermaanden een veelvoud!

Individualiteit

De meeste kinderen voelen zich over het algemeen aangetrokken tot felle kleuren, grappige prints of stripfiguren. Groot of klein, kleding is vaak een uitdrukking van onze individualiteit. Laat uw kinderen een stem hebben in hun kleding. Je bevordert de stijlontwikkeling van je kind en zorgt er daarnaast voor dat de kleding met plezier gedragen wordt. De meeste kinderen moeten zich vroeg genoeg aanpassen, dus waarom zou je op jonge leeftijd een dresscode instellen?

Prijs

Het is duidelijk dat kinderkleding een bepaalde kostenfactor vertegenwoordigt. En het hoeft natuurlijk niet altijd het duurste merkproduct te zijn. Over het algemeen is het motto echter: goedkoop is duur. Want wie goedkoop koopt, koopt vaker! Hoogwaardige producten zijn duurzamer, kunnen worden doorverkocht of later gedragen door broers en zussen. Een andere goede truc is om kinderkleding cadeau te doen, bijv. voor babyshower of op verjaardagen van kinderen. Praat met vrienden en familieleden en geef de voorkeur aan kinderkleding. De meeste mensen zijn altijd erg blij met een cadeaukaart.

Waar op letten bij kinderkleding
Schuiven naar boven