Vakantie met kinderen in Nederland

Uitjes

Bent u op vakantie met het gezin in Nederland, dan heeft u keuze te over: Nederland is opgedeeld in 12 provincies.

In het noorden en zuiden van Holland kun je je stedentrips combineren met een strandvakantie. In het noorden trekt Friesland met prachtige natuur en de Waddeneilanden aan. Het zuiden, vooral Zeeland, scoort met de meeste zonuren. Water, ongerepte natuur, steden en attractieparken vind je overal tijdens een vakantie in Nederland met kinderen. Alleen bergliefhebbers zijn hier helemaal niet op hun plaats.

Hieronder presenteren we onze persoonlijke hoogtepunten voor een gezinsvakantie in Nederland – van noord naar zuid:

Vakantie in Nederland met kinderen in Friesland

De provincie Friesland heeft zich recentelijk bijzonder chique gemaakt – de hoofdstad Leuwaarden is Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Naast oude grachten en gezellige straatjes wacht u daar een uitstekend cultureel programma met veel leuke activiteiten voor kinderen! Overigens: Friesland heeft veel kleine en grote meren en is perfect om met het gezin te fietsen.

De Waddeneilanden met kinderen

Ook de Westfriese eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren tot Friesland. Stuk voor stuk een klein familieparadijs! Met hun idyllische dorpjes, stranden en dromerige duingebieden bieden ze stuk voor stuk een echt eilandgevoel. Op Terschelling en Schiermonnikoog zijn de schone en fijne zandstranden bijna eindeloos en jaarlijks vindt op Terschelling het bekende Oerol theaterfestival plaats. Vlieland en Ameland daarentegen zijn DE eilanden voor natuurfreaks. Beide eilanden hebben veel bos en bieden rustige en brede stranden voor een strandvakantie met de kinderen in Nederland. Je kunt hier zelfs zeehonden spotten!

Ontdek met kinderen het noorden van Nederland

In het noorden van Nederland kun je stadshoppen met de familie – bijvoorbeeld naar Amsterdam, Haarlem en Alkmaar – combineren met een strandvakantie in Zandvoort, Egmond aan Zee of Bloemendaal aan Zee. Overigens: het eiland Texel behoort ook tot het noorden van Nederland en is erg populair bij vakantiegangers in Nederland en vooral gezinnen. Vanuit Den Helder steekt u in twintig minuten over naar Texel, het grootste van de Noordzee-eilanden met acht bewaakte stranden. Hoewel het hier turbulenter is dan op de andere Waddeneilanden, is Texel toch relatief rustig, beheersbaar en natuurlijk – zeker in vergelijking met de stranden op het vasteland.

Amsterdam met kinderen

Er is zoveel te ontdekken voor jong en oud in de Nederlandse hoofdstad! Het beste is om de stad eerst vanaf het water te verkennen en met het gezin een rondvaart door de grachten te maken langs de vele woonboten, oude, kromme huisgevels en onder brutaal diepe bruggen. Het aanbod voor kinderen in de Amsterdamse musea is bijna eindeloos. Niet alleen de bekende huizen zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum bieden speciale rondleidingen voor kinderen. Het economisch museum NEMO is ook een eldorado voor gezinnen, hier is het motto “niet aanraken is verboden!” Het beroemde Anne Frank Huis wordt alleen aanbevolen voor kinderen van tien jaar en ouder. Reserveer uw tickets van tevoren online om lange rijen te vermijden! Het mooiste stadspark is het Vondelpark met veel speeltuinen. Daar kun je heerlijk fietsen of waterfietsen.

Familievakantie in Zuid-Nederland

Zuid-Nederland is ook ideaal voor gezinnen die hun strandvakantie in Nederland nabij een stad willen doorbrengen. De traditionele stad Den Haag ligt bijvoorbeeld direct aan de Noordzee. Overigens is het lido van Wassenaar ten noorden van Den Haag een droom voor kinderen. Er is niet alleen een fijn strand met veel speeltoestellen, maar ook het enorme attractiepark Duinrell met zwemparadijs. Tot het zuiden van Nederland behoren ook de bekende badplaatsen Katwijk en Noordwijk. En de grootste stad van Nederland, Rotterdam. Rotterdam, dat helaas volledig werd gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog, maakte er het beste van en wordt nu beschouwd als de stad van design en moderne architectuur. Wat je absoluut met kinderen te maken hebt: een rondvaart door de haven in de op een na grootste haven ter wereld (!). Ook megacool: een beklimming van de Euromast, een 185 meter hoge toren met uitzicht over de haven en heel Rotterdam.

Familievakantie in Utrecht

Utrecht en de gelijknamige hoofdstad is de kleinste provincie van Nederland. Studentenstad Utrecht is een echte insider tip voor een stedentrip met het gezin! Want naast mooie grachten, een geweldige oude binnenstad en veel hip design, biedt de vierde stad van Nederland een paar hoogtepunten tijdens een vakantie in Nederland met de kinderen. Jongens en vaders hebben gloeiende wangen in het Spoorwegmuseum, kleine meisjes in het nijntje museum, waar ze zich helemaal onderdompelen in de wereld van het kleine cartoonkonijntje. En op Kasteel De Haar komen prinsessen- en ridderdromen uit! Het kasteel, gebouwd in de 14e eeuw en volledig gerenoveerd, biedt geweldige rondleidingen voor kinderen.

Vakantie in Zeeland met de kinderen

Zeeland ligt in het uiterste zuidwesten op de grens met België. Hier vind je de meeste zonuren van Nederland, prachtige natuur en lange en brede zandstranden. Zeeland bestaat uit verschillende eilanden en schiereilanden. De bekendste badplaatsen zijn Domburg en Renesse.

Is Nederland duur?

Laten we het zo zeggen, Nederland is niet bepaald goedkoop. Daarom adviseren we de Uitjes kortingskaart NapPas.
Een kortingskaart met aantrekkelijke kortingen voor diverse evenementen en dagjes uit.

Vakantie met kinderen in Nederland
Schuiven naar boven