Tweedehands kleding

Kleding

Als we erachter komen hoeveel geld we elke maand in kleding investeren, kunnen we waarschijnlijk een beetje duizelig worden. Je hoeft niet veel te investeren om af en toe iets nieuws in je kast te hebben. In de post van vandaag op Juliesdresscode.de vind je een paar tips en apps waarmee je super tweedehands kleding kunt vinden.

Winkelen via Ebay of via zoekertjes op advertentieplatformen.

Het beïnvloeden van trends, tijdschriften, etalages en natuurlijk onze favoriete blogs en regelmatig de kast doorzoeken om te ontdekken dat we helaas niet het ene of het andere actuele trenditem in ons repertoire hebben. Mensen winkelen dus en aan het eind van de maand huilen ze stilletjes als ze naar het bankafschrift kijken. Dat klinkt misschien als een cliché, maar hoe ouder ik word, hoe bewuster ik mijn kleding koop – wat niet betekent dat ik minder winkel. Maar ik denk steeds meer na over hoe ik het nieuwe deel kan combineren met mijn bestaande spullen. Hoe lang een trendonderdeel in gebruik blijft en of kwaliteit en prijs overeenkomen.
Ik heb onlangs voor mezelf tweedehands kleding ontdekt. Ebay- en zelfs zoekertjes zijn hiervoor goede adressen, vooral als het gaat om accessoires zoals tassen of sieraden. Met geduld en plezier bij het zoeken, bieden en onderhandelen kun je hier geweldige dingen in handen krijgen.

Seconhandkleding: rommelmarkt voor meisjes en ruilsites
Drie jaar geleden lanceerden we een meisjesvlooienmarkt in onze stad en als medeorganisator kan ik niet anders dan mijn rondjes daar doen. Ik ga altijd naar huis met een nette tas vol nieuwe oude schatten. Rommelmarkten zijn een geweldige kans om kleding te ruilen. Ik verkoop wat ik niet meer leuk vind omdat anderen het herontdekken en vice versa.
Vorige week vond ik deze metallic geplooide jurk op een schattige kleine vlooienmarkt en kocht hem eigenlijk voor een themafeest. Voor slechts 8 € was het echt een koopje, vooral omdat het een verrassing bleek te zijn bij het thuis passen.

De geplooide jurk in delicaat paars belandde niet in de doos voor vermommingen en themafeesten. Gecombineerd met een zwarte riem, de mouwen licht opgerold en afgerond met een hoed, vond ik de jurk erg mooi voor de nazomerlooks. Een rugzak, hoed en platte pantoffels maken de outfit ondanks de extravagante metallic look toch vrij casual en super draagbaar.

Zoals u kunt zien, kan het de moeite waard zijn om rommelmarkten te bezoeken en oude, misschien zelfs ongebruikelijke onderdelen een nieuwe kans te geven voor een paar euro.

Tweedehands kleding
Schuiven naar boven