Staafmixer voor groene smoothies?

Staafmixer

We krijgen vaak de vraag of je een staafmixer, ook wel staafmixer of toverstaf genoemd, kunt gebruiken om groene smoothies te maken?

Het staat buiten kijf dat staafmixers, etc. Pureer fruit en groenten, bereid uitstekende mayonaise, maak babyvoeding, mix een grote verscheidenheid aan vloeistoffen, verwerk vlees, klop de room op en hak, met goede accessoires, zelfs kruiden of uien gelijkmatig. Maar kan een staafmixer ook vezelrijke wilde kruiden fijn en romig hakken? Geeft de staafmixer mij een echte bereidingservaring met een geweldige smaak als resultaat? Kunnen grotere hoeveelheden voedsel worden verwerkt? Welke overeenkomsten en verschillen zijn er bij keukenmixers? Vragen over vragen die we in deze blogpost zullen onderzoeken.

Wat is een staafmixer?

Een staafmixer is een veelzijdige, goedkope en compacte blender. Het heeft een staafachtige structuur en bestaat doorgaans uit een lijf en een grotendeels verwijderbare mengvoet. Daarnaast zijn er, afhankelijk van de aanbieder, diverse accessoires of verwisselbare opzetstukken. Deze toverstaf verwerkt tal van voedingsmiddelen tot verschillende consistenties. Het pureert, hakt, hakt, kneedt, mixt, raspt of snijdt – afhankelijk van het apparaat.
Hoe werkt een staafmixer?
De belangrijkste reden waarom een ​​staafmixer werkt, is dat hij met één hand te bedienen is en gemakkelijk te gebruiken. In het handvat zit een elektromotor die een roterend mes of ander accessoire aandrijft dat via een aandrijfas aan het onderste uiteinde van het apparaat is bevestigd.

Met een goed apparaat kun je de veelal ergonomisch gevormde handgreep van de blender gebruiken om de snelheid in meerdere stappen in te stellen of traploos te regelen door meer of minder krachtig op de knop te drukken. Tegelijkertijd wordt de aangebouwde mixervoet – of een overeenkomstig verwisselbaar opzetstuk – in een container gehouden en verwerkt het bijbehorende voedsel. Afhankelijk van het snelheidsniveau dat u selecteert, is de verwerking fijner of grover, langzamer of sneller. Staafmixers werken vaak met snelheden tussen de 10.000 en 20.000 toeren per minuut en een vermogen van vaak tussen de 200 en 800 watt.
De meeste staafmixers worden met een kabel op het stopcontact aangesloten, maar er zijn ook snoerloze producten met batterijen. Deze kunnen worden opgeladen in een laadstation.

Toepassingsgebieden van een staafmixer

Met een staafmixer maak je sauzen, soepen, babyvoeding, pesto, mayonaise, salsa, vinaigrette, hummus, crèmes, desserts en tot op zekere hoogte smoothies. Je kunt er ook spreads, chutneys, fruitjams of jam mee bereiden. Hoe goed de kwaliteit van het eindproduct is, hangt altijd af van het apparaat, de ingrediënten en uw eigen kwaliteitseisen
Een hoogwaardige staafmixer pureert eenvoudig eenvoudig fruit en groenten tot een romig resultaat of hakt ze in de gewenste dikte, bijvoorbeeld voor rauwkostsalades. Dit geldt ook – met de juiste accessoires – voor noten, uien en kruiden.
Of het apparaat ook met kaas en ijs overweg kan, hangt af van de mogelijkheden en de accessoires. De productie van een groene smoothie, vooral met vezelrijke ingrediënten zoals wilde kruiden, in de gewenste consistentie daarentegen is moeilijk of bijna onmogelijk, omdat de vezels van de groene bladeren veel kracht nodig hebben om dienovereenkomstig gehakt te worden.
Sommige staafmixers zijn ook geschikt voor het kloppen van room en eiwit. Anderen produceren melkschuim voor de koffie of malen koffiebonen en pitten.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een staafmixer?

Als u een staafmixer wilt kopen, moet u rekening houden met de volgende criteria: welke ingrediënten wilt u met de staafmixer verwerken, hoeveel stress wordt er op gelegd en hoe vaak gebruikt u deze. Je moet ook op het volgende letten bij het kopen van een staafmixer:

2840/5000• Vermogen: staafmixers hebben meestal tussen de 200 en 800 watt. Welke service voor u zinvol is, hangt af van het bovenstaande Voorwaarden. Naar onze mening zijn de afwerking en materialen van het apparaat belangrijker dan wattage. Ook het aantal omwentelingen speelt een niet onbelangrijke rol.
• Verwerking: De messen en andere hulpstukken moeten dienovereenkomstig scherp en verstandig worden opgesteld (bijv. Dubbele messen). De afzonderlijke onderdelen van de staafmixer moeten stevig met elkaar zijn verbonden.
• Materiaal: De blendervoet en de overige accessoires van de staafmixer die in direct contact komen met het te verwerken voedsel, dienen van roestvrij staal te zijn. Plastic gaat niet zo lang mee en verandert ook snel van kleur.
• Accessoires: Bedenk vooraf goed waarvoor u de staafmixer wilt gebruiken en kijk of de benodigde accessoires bij het apparaat aanwezig zijn.
• Prijs: er is een enorme prijsklasse voor staafmixers. Dit begint al in het zeer lage euro-bereik, maar kan soms oplopen tot 150 euro. Voor meer geld krijg je meestal meer kwaliteit of in ieder geval meer functionaliteit. Wanneer u een staafmixer koopt, moet u daarom altijd de prijs-prestatieverhouding afwegen – idealiter gebaseerd op de punten die aan het begin zijn genoemd.
• Fabrikant: een naamloos product houdt altijd het risico in dat het niet goed is gemaakt, dat de motor snel oververhit raakt, dat het niet de gewenste prestatie levert of dat er snel iets kapot gaat. Bekende fabrikanten van staafmixers zijn bijvoorbeeld Bosch, Braun, WMF, Philipps, Siemens, Krups, AEG, KitchenAid, ESGE of Kenwood.
• Gebruik: hier moet u eens kijken hoe de kleine mixer moet worden bediend – bijvoorbeeld of de aan- en uitknop kan worden vergrendeld als u langdurig met het apparaat werkt. Een ander criterium is dat de staafmixer met slechts één hand kan worden bediend – al het andere zou naar onze mening “over the top” zijn. Wat ons betreft is het ook belangrijk dat er meerdere snelheidsniveaus zijn – omdat je op deze manier het gewenste resultaat veel beter kunt beïnvloeden. Let ook op de ergonomische vorm en de breedte van het handvat, anders kan de hand snel moe worden. Voor blendersticks die kunnen worden gemonteerd en waaraan extra accessoires kunnen worden bevestigd, moet dit gemakkelijk en eenvoudig werken. We zullen deze en andere aspecten in onze staafmixertests overwegen en evalueren, aangezien u niet gemakkelijk alles van tevoren kunt zien.
• Reiniging: Het onderste deel van de mixer moet verwijderbaar zijn voor snelle en gemakkelijke reiniging. Bij apparaten die uit één stuk bestaan, dienen er kleine openingen in het spatscherm te zitten, dit maakt schoonmaken onder stromend water gemakkelijker.

Staafmixer voor groene smoothies?
Schuiven naar boven