Mythes over stofzuigers zijn opgehelderd

Stofzuiger

Mythes over stofzuigers Er zijn maar weinig mensen die weten dat er op internet veel mythen over stofzuigers circuleren die niet mogen worden geloofd. Bij het kopen zijn veel mensen geobsedeerd door criteria die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn. Of in ieder geval niet zo belangrijk als je misschien denkt.

We hebben 5 van de meest voorkomende mythes opgehelderd die momenteel op internet circuleren op het gebied van stofzuigers. Welke kun je geloven en welke moet je zo veel mogelijk vermijden? Wij zoeken het voor je uit. Dus als u in de toekomst een van deze stofzuigermythen opnieuw tegenkomt, weet u het.

Mythe nummer 1: HEPA voor mensen met allergieën

HEPA-filters zijn heel gebruikelijk en worden vooral aanbevolen voor mensen met allergieën, maar alleen als ze goed werken. Een verstopt drijvend filter heeft helemaal geen zin. Veel mensen maken hun stofzuigerfilters veel te zelden of nooit schoon. Dit betekent niet alleen dat waardevolle zuigkracht verloren gaat, maar de lucht kruipt ook weer uit het apparaat, net zo vuil als deze bij het mondstuk binnenkwam. Controleer daarom regelmatig het filter in de stofzuiger. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën. Als zich grotere stofresten hebben opgehoopt, is het essentieel om deze voor het volgende gebruik te reinigen.

Mythe nummer 2: Klasse A bespaart elektriciteit

Niet helemaal waar, dus u moet bij het kopen niet op deze energieklasse vertrouwen. Klasse A is het meest efficiënt in termen van stroomverbruik, maar dit kan ook resulteren in een lagere zuigkracht. Dit betekent op zijn beurt een langere zuigtijd en dus meer stroomverbruik.

Mythe nummer 3: meer watt betekent meer zuigkracht

Onjuist. Hoe goed een stofzuiger zuigt, hangt bijna uitsluitend af van de interne werking en het ontwerp van het mondstuk, en niet alleen van de prestaties. Meer kracht = meer zuigkracht is onzin. Vertrouw bij de aanschaf niet alleen op het wattage van het apparaat.

Mythe nummer 4: hoe groter de vuilnisbak, hoe beter

Grote stofbakken kunnen praktisch zijn, maar alleen als je ze in de directe omgeving kunt legen. Als je op de vijfde verdieping woont, is een grote stofbak meer slecht dan goed en kan er veel misgaan als je de bak vijf verdiepingen naar beneden naar het huisvuil moet dragen.

Mythe nummer 5: Insecten kruipen weer uit de speen

Onjuist. Dat was misschien het geval met heel oude stofzuigers, maar niet langer met nieuwe, zakloze apparaten. De middelpuntvliedende krachten in stofzuigers zonder zak doden kleine insecten meteen, uiterlijk wanneer ze de binnenkant van de stofzuiger hebben bereikt. Kleine insecten kunnen hierdoor probleemloos worden aangezogen.

Beste stofzuiger

De beste stofzuiger vinden is vaak een stukje werk, want tal van soorten en maten worden aangeboden. Kijk daarom naar onze site voor een goede top 5.

Mythes over stofzuigers zijn opgehelderd
Schuiven naar boven