Klussen Aan Je Motorfiets

caferacer

Niets is fijner dan lekker klussen aan jouw motor fiets. Of je beginnend of al een ervaren rijder bent, schenk je graag aandacht in het onderhoud van je motor. Aan ieder deel van jouw motor heb jij daarom met aandacht keuzes gemaakt. Motorrijders die zelf aan hun motor klussen is al heel lang een begrip in de motorwereld. In de jaren vijftig, toen sportmodellen bij motoren geen ding waren, besloten motorrijders het heft in eigen handen te nemen en hun standaardmodel om te toveren naar een sportmodel. Tegenwoordig kan jij bij een cafe racer motor webshop alle onderdelen vinden die jouw caferacer nodig heeft. 

Een Korte Geschiedenis van de Caferacer

Waar komt de caferacer eigenlijk vandaan? Aangezien in het verleden er dus niet veel sportmodellen op de markt waren, besloten motorrijders wereldwijd zelf aan hun geliefde motor te klussen. Het doel was een motor die lichter was en tegelijkertijd sneller. De term caferacer komt van The Ace Cafe wat een bekende ontmoetingsplek was voor rijders in Engeland in de jaren 50. De omgebouwde motoren werden dan gebruikt om mee te racen. Vaak van café naar café. Tegenwoordig zijn er wel sportmodellen maar worden standaardmodellen nog steeds omgebouwd als een hobby.

Sportmodellen Zoals de K100 Serie

Er zijn verschillende sportmodellen die worden gebruikt als referentie bij de maak van de unieke caféracer. Zo ook de bekende K100 serie. In de jaren tachtig kwam BMW met dit nieuwe model voor haar motoren. Deze motoren werden voorzien met een vloeistofgekoelde viercilinder lijnmotor wat nieuw was voor het publiek. Verder kregen de rijders van de K100 serie een langeslagmotor waardoor de wielbasis niet te groot werd. Deze vernieuwde motorfiets was daarom populair onder veel sport- en tourfans. Aangezien er veel van dit model is verkocht zijn BMW K100 cafe racer motor onderdelen makkelijk te vinden op veel websites.

Wetten Omtrent Jouw Caferacer

Aangezien jij als rijder zelf aan jouw creatie werkt kan jij je wellicht gaan afvragen of er wetten zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Zo zijn er wetten voor de verlichting van ieder rijtuig, maar wist je ook dat er wetten zijn omtrent het geluid van je motorfiets? Jouw caferacer mag niet boven de 80 decibel komen. Om te garanderen dat jij geen onnodige boetes ontvangt kan je de aanschaf van een dB killer uitlaat niet wegschuiven. Dit type uitlaat werkt als een demper en zorgt dus ervoor dat de extra decibels worden ‘gekild’. De kosten zijn verschillend met prijzen tussen de €8 en €40.

Jouw Unieke Caferacer met het R100 model

Een ander populaire lijn van motoren is de R100 serie van BMW. Deze serie bestaat uit verschillende modellen die tussen de jaren zeventig en negentig op de markt zijn gekomen. Deze motor kwam onder meer met Nikasil beklede cilinderwanden en was elektrische ontsteking toegepast. Tegenwoordig wordt het BMW R100 model niet meer geproduceerd. En het is daarom nóg fijner als jij als motor enthousiast onderdelen kan scoren die jouw gepersonaliseerde caferacer nog unieker kan maken dan het al is. 

Klussen Aan Je Motorfiets
Schuiven naar boven