Hoe verwijder je veilig een boom in je tuin?

Tuinieren

Grote bomen voegen veel schoonheid toe aan je eigendom. Ze kunnen ook helpen als windscherm om het warmteverlies tijdens het winterseizoen te vertragen en het huis koeler te houden tijdens de warme maanden. Maar soms moet je om veel verschillende redenen een grote boom omhakken, zoals als gevolg van grote stormschade, verzwakking door plagen en ziekten of ouderdom. Maar hoe verwijder je veilig een boom in je tuin?

Hoe bepaal je dat het tijd is om een ​​boom te verwijderen?

Het is gemakkelijk om een ​​stervende of dode boom te zien in de tijd van het jaar dat er normaal bladeren aan zitten. Als er tijdens het zomerseizoen veel takken van een boom bladloos zijn, betekent dit dat de boom zo ongezond is dat hij niet meer te redden is. En dode bomen hebben helemaal geen bladeren meer.

Als de boom bruine bladeren heeft, geeft dit ook aan dat de boom wordt gedood door insecten, ziekten of waterstress. Als er sap of natte strepen op de schors sijpelen, kan dit erop wijzen dat de boom een ​​dodelijke verwonding of ziekte heeft. Eventueel kun je eerst proberen takken te snoeien, maar de kans is groot dat je zal moeten de boom verwijderen uit tuin.

Hoe een potentieel gevaarlijke boom verwijderen?

Neem veiligheidsmaatregelen

Het is essentieel om handschoenen, maskers, helmen, enz. te dragen voordat je een boom gaat kappen, omdat je met verschillende apparatuur te maken krijgt. Bovendien moet je voorbereid zijn op elk ongeluk.

Meet de lengte van de boom

Je meet de totale lengte van de boom, want zo kun je aannemen hoever en waar de boom zal vallen. Na het opmeten van de lengte kun je het gebied aanwijzen waar de boom zal vallen.

Meet de stam en plan de inkeping

Je meet de stam en plant de inkeping zodat je de snede kunt plannen. Je moet 1/5e deel van de stam nemen en behoud een hoek van 30 en 60 graden. Vervolgens zaag je de boom vanaf de andere kant.

Snoei de takken

Als de boom gevaarlijk is en de takken veel kunnen beschadigen, moet je de takken eerder verwijderen. Wees voorzichtig bij het snoeien van zelfs het kleinste hulpstuk aan de stam.

Houd de velsnede in de gaten

Terwijl je de inkeping en het vallende gedeelte snijdt, moet je ervoor zorgen dat het valt zoals je hebt gepland of aangenomen.

Hoe verwijder je veilig een boom in je tuin?
Schuiven naar boven