Hoe kun je uitglijden in huis voorkomen?

Douche

Uitglijden is nog steeds een veelvoorkomend ongeluk wat binnenshuis gebeurd. Alleen wist je dat dit eigenlijk gemakkelijk te voorkomen is? Maar hoe kun je het precies voorkomen? Het is eigenlijk heel simpel op te lossen met een antislipmat. Een antislipmat kun je eigenlijk overal in huis wel gebruiken. Het meeste worden ze gebruikt in de badkamer. Alleen kun je ook ze ook in de keuken, de slaapkamer en de woonkamer gebruiken. Eigenlijk overal waar je loopt kun je een antislipmat gebruiken. Voor de wat oudere mensen is het ook handig om het naast het bed en bij de bank te leggen. Zo glijden je voeten niet weg als je wilt opstaan. Hierdoor heb je meer grip en minder kans dat je uitglijdt door je sokken.

Kun je een antislipmat ook onder de douche gebruiken?

Een antislipmat is zeker ook onder de douche te gebruiken. Let er alleen wel op dat het een antislipmat met zuignappen is. Een normale mat zonder zuignappen zal namelijk gaan drijven. Deze zijn namelijk vaak gemaakt van schuim wat heel licht is. Dit geeft op de grond goed veel grip maar in de douche of bad zal dit niet het geval zijn. Het kan juist zelfs gladder worden omdat de mat gaat drijven. Vergeet dus niet om heel goed te kijken of de mat zuignappen bevat.

Kun je een antislipmat gemakkelijk schoonmaken?

Om langer van je mat gebruik te maken is het goed om deze ook schoon te houden. Door schimmel kan het materiaal poreus worden wat de levensduur zeer verkort. De meeste antislipmatten kunnen in de wasmachine op een lage stand. Kan dit niet? Dan is het goed om de mat geregeld schoon te maken in een warm sopje. Gebruik geen extreem bijtende materialen zoals chloor of schimmelreiniger. Als je op tijd bent met schoonmaken is een sopje met afwasmiddel voldoende. Laat de mat ook altijd goed drogen na gebruik. Hiermee voorkom je dat er zeepresten op blijven zitten welke uiteindelijk gaan schimmelen.

Hoe kun je uitglijden in huis voorkomen?
Schuiven naar boven