Hoe je haar snijdt voor beginners

tondeuse


Zelf haar knippen voor beginners: met deze tips gaat het zeker lukken!

Nadat ik gisteren een blogpost had geschreven over -> hoe een masker te naaien, praktisch zonder naaikennis, dacht ik dat ik vandaag zou kunnen schrijven over hoe ik het haar van mijn zoon of mijn man zelf knip, al doe ik dat ook nooit heb geleerd. Nou: ik heb tenminste enige ervaring op dit gebied. Ik ben zo’n 25 jaar geleden begonnen met het knippen van mijn haar omdat mijn man en ik weinig geld hadden en we het geld wilden sparen om naar de kapper te gaan.

Dit heb je nodig om het haar van je kinderen of je man zelf thuis te knippen:

o Een haarknipschaar
o Een haartrimmer
o Een kam (deze zit waarschijnlijk bij de tondeuse).

Mogelijk ook:
o Een cape (alternatief: handdoek + wasknijper)
o Beugels om je haar op te steken!
o Een nagelschaar / nagelschaar

Hier is hoe ik het doe: eerst kam ik mijn haar met de kam. Vervolgens stel ik de tondeuse af op de gewenste lengte (bijv.15 mm).

Nu ga ik voorzichtig met de tondeuse (van onder naar boven) 1 x rond het onderste deel van het hoofd:
Daarna pas ik de overgangen aan door van onderaf in het bovenhaar te reiken en altijd het haar dat tussen de vingers uitsteekt af te knippen. Als alternatief kunt u met een kam door uw haar gaan en het overtollige haar inkorten.

In de volgende stap verwijder ik het opzetstuk van de haartrimmer en knip ik voorzichtig de contouren:
Om het haar bovenop mijn hoofd uit te dunnen, knip ik een paar lokken willekeurig met de uitdunschaar. U kunt deze stap ook overslaan.

Hoe je haar snijdt voor beginners
Schuiven naar boven