Heb jij ook zo’n hekel aan tuinieren? Met deze tips maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!

tuin

Al zolang ik me kan herinneren, heb ik een ontzettende hekel aan tuinieren. Ik stel het dan ook altijd zo lang mogelijk uit. In de afgelopen jaren heb ik wat tricks ontdekt om het tuinieren wat gemakkelijker te maken. Hierdoor werd de drempel om te beginnen steeds minder hoog en begon ik er zelfs een beetje plezier in te krijgen!

Onkruid voorkomen

Onkruid verwijderen, vind ik misschien wel een van de meest vervelende klusjes om te doen in de tuin. Maar nu heb ik dan eindelijk de oplossing gevonden! Ik heb de borders van mijn tuin bedekt met bodembedekkers. Die zorgen ervoor dat het onkruid geen plek meer heeft om te groeien. Verder heb ik de terrastegels gevoegd met speciaal onkruidvrij voegzand. Het speciale voegzand zorgt er namelijk voor dat het onkruid geen kans meer maakt om tussen de tegels door te komen!

Handig tuingereedschap

Tegenwoordig is er veel handig tuingereedschap te koop. Denk hierbij aan snoeisnaren voor linkshandigen of robot-grasmaaiers. Een tijdje geleden heb ik zo’n robot-grasmaaier aangeschaft en wat een geweldig apparaat! Terwijl jij andere klusje doet, maait deze grasmaaier zonder enige moeite jouw gras. Het bespaart je enorm veel tijd en moeite, een echte aanrader dus!

Maak je tuin levendig met nestkastjes

Ik vind vogeltjes in mijn tuin er altijd zo gezellig uitzien, maar omdat ik geen bomen of een dichte haag heb, zijn er relatief weinig vogels. Dit vond ik erg jammer. Daarom dus heb ik enkele nestkastjes en een vogelvoedersilo opgehangen. Binnen no time zag ik de hele dag door musjes, koolmeesjes en roodborstjes door mijn tuin vliegen.

Heb jij ook zo’n hekel aan tuinieren? Met deze tips maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!
Schuiven naar boven