Een heerlijke geur in huis met een simmer pot

Houten shutters

Een simmer pot, misschien heb je er wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. In dat laatste geval gaat er een wereld voor je open eenmaal je wel bekend bent met een simmer pot. In deze blog laten we je kennis maken met een aantal heerlijke simmer pot recepten die een magische geur aan je huis toevoegen.

Een simmer pot

Om te beginnen met wat is een simmer pot? Een simmer pot is eigenlijk een soort stoofpotje, maar niet een om op te eten. Ze zijn er namelijk niet voor gemaakt om gegeten te worden, maar wel op een heerlijke geur door je leefruimte te verspreiden. Bij een simmer pot zet je een pan met water op het vuur en vervolgens voeg je daar ingrediënten aan toe. Deze ingrediënten kunnen van alles zijn, van kaneelstokjes en kruidnagel tot aan citroen en sinaasappelschil. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om mee te experimenteren. Zorg ervoor dat het water kookt en de toegevoegde elementen zorgen ervoor dat er een heerlijke geur verspreidt wordt.

Laat je huis naar warme appeltaart ruiken

Voor dit simmer pot recept heb je een aantal benodigdheden nodig. Om te beginnen met een halve liter appelsap of appelcider en een halve liter water. Daarnaast heb je een eetlepel steranijs nodig en een theelepel kaneel en een theelepel nootmuskaat. Wanneer je alle ingredienten hebt verzameld is het tijd om de pan met het water en de appelsap of appelcider te vullen. Voeg de steranijs, kaneel en nootmuskaat toe. Hierna laat je het water koken waarna deze zachtjes door moet pruttelen. Voor die extra appel geur kan je nog een appel snijden en deze toevoegen aan het geheel.

In een ware lavender haze

Lavendel is een van de meest populaire geuren om je huis hier naar te laten ruiken. Ook deze heerlijk rustgevende geur kan je verspreiden door middel van een simmer pot. Voor dit recept heb je nodig: een liter water, vijf takjes lavendel, vijf takjes munt, en een eetlepel vanille-extract of twee vanillestokjes. Als eerste vul je de pan met een liter water. Hierna voeg je alle ingrediënten toe, dus de takjes lavendel, de takjes munt, en de keuze voor het vanille element in jouw simmer pot. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes doorkoken. 

Tip: Laat het vuur nooit aan wanneer je van huis bent en controleer het waterniveau regelmatig om te zorgen dat je simmer pot niet droog kookt.

Extra gezellige sfeer in huis?

Om je huis extra knus te maken kan je houten shutters voor je ramen plaatsen en je hebt zelf de lichthoeveelheid die jouw kamer binnenkomt in de hand. Ideaal!

Een heerlijke geur in huis met een simmer pot
Schuiven naar boven