Een evenement plannen

Outplacement

Een 18 maanden kalender met waar veel opstaat heeft veel meer kans om als een dagelijkse gebeurtenis te worden beschouwd  (om iedere dag bekeken te worden) dan een kalender zonder veel evenementen.  Dit is des te belangrijker voor planners van evenementen omdat de kalender zeer snel moet worden gemaakt, omdat de evenementen zo ver mogelijk vooruit moeten worden gepland. Als het evenement snel moet plaatsvinden, is de kans klein dat het evenement doorgaat. Hoe verder van te voren een groot evenement gepland kan worden, hoe makkelijker het is om te plannen en hoe meer kans dat het evenement een succes wordt.

Een notitieboek van goede kwaliteit

Een gelinieerd notitieboek van hoge kwaliteit kan lang meegaan. Maar hoe bepaal je de kwaliteit van een gelinieerd notitieboek? Een gelinieerd notitieboek heeft een bepaalde lijn, meestal de “lijnbreedte” of “lijndikte” genoemd. Deze lijndikte bepaalt de kwaliteit van de voering die op het notitieboek wordt aangebracht. Een goede, zichtbare lijn is meestal een kenmerk van een goed notitieboek. Maar betekent dit dat een blanco notitieboek dan altijd van slechte kwaliteit is? Nee, natuurlijk niet. Een ander belangrijk aspect om de kwaliteit van een notitieboek te bepalen is de dikte van het papier. Het papier moet niet te dun zijn, maar te dik papier is ook niet prettig.

Ideeën in een notitieboek

Goede notitieboeken bevatten meestal een heleboel leuke ideeën voor bepaalde doelen en projecten. Ook om nieuwe projecten te inspireren kan een notitieboek enorm handig zijn. Met een oud notitieboek kun je inspiratie opdoen vanuit oude projecten die je gedaan hebt. Als je onderzoek doet op basis van boeken, word je gedwongen veel te lezen en kom je vaak uit op veel nieuwe informatie. Dan is het goed om je nieuwe kennis te noteren in een notitieboek, omdat je het anders waarschijnlijk vergeet. Zeker als je een keer wil brainstormen over een nieuw idee of project, kan het heel erg handig zijn om je oude ideeën bij de hand te hebben.

Een notitie agenda gebruiken

Een agenda met notities moet niet alleen worden gebruikt voor het opslaan van zakelijke informatie, maar ook voor persoonlijk gebruik. Daartoe is het belangrijk de agenda compact te maken door het beste en nieuwste materiaal te gebruiken. Natuurlijk moet bij het maken van een notitie agenda aandacht worden besteed aan het ontwerp en het gebruik. Zo hangt de prijs van een notitie agenda in grote mate af van de indeling, het ontwerp, de vormgeving van de papieren, de manier van bewaren en het gebruik. De kwaliteit van het papier is belangrijk, evenals hoe overzichtelijk de pagina’s zijn weergegeven.

Een evenement plannen
Schuiven naar boven