Belek – Golf

Belek

Misschien kwam het doordat ik pas aan mijn ronde begon toen de meesten al in de hotelsauna van de bijbehorende Robinson Club zaten: ik vond Nobilis gewoonweg prachtig! De late namiddagzon wierp zijn lange schaduwen op de fairways op deze koele januaridag, er was niemand behalve ik, hij was de mijne helemaal alleen. Na de stormen van de afgelopen dagen stond er geen wind, de bungalows ernaast zijn in deze tijd van het jaar onbewoond. Daar was ik en de bal en de rackets en een plek zonder valkuilen.

Ik had al gehoord van de andere gasten in de club dat Nobilis geen moeilijke plek is, maar dat is altijd een ding, afhankelijk van hoe goed je die dag speelt … Maar dat is hier waar. Je kunt de landingsgebieden goed zien en ook de greens. De hoge oude pijnbomen zijn altijd ver genoeg weg, en de fairways zijn navenant breed. De bunkers lijken meer versiering dan een obstakel, ze passen zo mooi in het golflandschap. Er is heel weinig water, als dat zo is, dan aan de zijkant, en zelfs op de 9 richting het clubhuis kun je er ontspannen overheen baden. Je speelt een tijdje langs een kanaaltje met vissersboten, kano’s en veel riet. De greens zijn weinig golvend en gewoon heel snel. In Nobilis kun je genieten van het spel, ook al is je handicap (nog) wat hoger.
Slechts een paar golfvakantiegangers in Belek verdwalen in de Nobilis en dat is jammer. De meeste golfers op de baan wonen in de Robinson Club met dezelfde naam en glimlachen mild om mijn verblijf van een week hier – het zijn (minstens) drie weken en komen dit jaar weer in april en de herfst. De gezworen clientèle van de club verwelkomt mij hartelijk als een exotische vrouw (“de Weense”) in hun midden. Wie Robinson boekt, krijgt Robinson. Het pakket is decennialang onveranderd gebleven en blijft professioneel als je van het clubleven houdt. Maar je zult hier nooit geplaagd worden. Maar zelfs als alleenstaande reiziger kun je sneller dan waar dan ook vrienden maken en hoef je zeker niet alleen te eten. Het overdekte zwembad is prachtig, de massages zijn geweldig, de sauna speelt alle stukken. Er is ook een enorm strand en zwembad voor het warme seizoen. Ik heb na de reis naar waarheid op de vragenlijst genoteerd dat het met de kamers en het restaurant in jaren goed gaat …

Belek: ja of nee?

Laten we zeggen: ja, maar. Als je hier wilt golfen – perfect. Het aanbod aan plaatsen binnen 20 minuten is enorm, het landschap wordt altijd gedomineerd door de dennenbossen, achter de hoge bergen – toch heeft elke plek (en) zijn eigen karakter. Anders … de meesten van hen gaan hier winkelen en komen ’s avonds terug met een rijke buit. Niet veel is echt, maar veel is echt goedkoop. Excursies naar Antalya of Side kunnen zelfs met de taxi worden gemaakt, maar dat is het ook cultureel gezien.
Je merkt niets van de politiek gespannen situatie hier beneden, behalve dat golfclubs en hotelingangen merkbaar beveiligd zijn. De mensen in de hotels, op de pleinen, in de bussen, taxi’s en winkels zijn ontzettend gastvrij en merkbaar blij dat er weer meer gasten zijn. Ik voelde me erg welkom, veilig en in goede handen ..

Hotel

Je hoeft overigens niet op het park te verblijven, maar kun bijvoorbeeld ook een kamer boeken in het Voyage Belek, het schitterende hotel Limak Arcadia, of het Limak Atlantis.

Belek – Golf
Schuiven naar boven