Belangrijk om te weten tijdens het leasen van een auto

peugeot

Heb jij een auto nodig, maar heb je geen geld om de investering te maken? Dan kan je overwegen om een auto te leasen. Als je een auto wilt leasen is het belangrijk om te weten wat leasen nou inhoudt. Leasen lijkt namelijk heel erg op het huren van een auto, maar er zitten meer voordelen bij dan je in eerste instantie denkt. In dit artikel kijken we naar alles wat je moet weten over het leasen van een auto.

Soorten leasen

Er zijn twee verschillende soorten leasen. Je hebt een private lease en een financial lease. Een private lease wordt vaak aangegaan door particulieren en met deze lease kan de auto voor priv├ęgebruik gebruikt worden. Dit is niet het geval bij een financial lease. Bij een financial lease wordt de lease aangegaan voor zakelijke doeleinden. Dit wordt vaak gedaan door een werkgever of een zzp’er. De auto mag dan niet voor priv├ęgebruik gebruikt worden, maar wel voor het naar en van werk rijden.

Je termijnbedrag

Het termijnbedrag is wat je maandelijks betaald aan je lease. Dit termijnbedrag wordt gebaseerd op wat voor soort auto je neemt. Stel je neemt een peugeot financial lease, dan zal je termijnbedrag rond de tweehonderd euro zijn. Neem je een mercedes financial lease dan loopt het gauw op naar de vierhonderd euro. Ook wordt je termijnbedrag gebaseerd op het aantal kilometers dat je wilt rijden. Wil je meer kilometers rijden, dan is je termijnbedrag hoger dan wanneer je minder kilometers rijdt. Het aantal kilometers dat je wilt rijden staat namelijk in verband met hoe vaak je onderhoud nodig zal hebben.

Maar wat zit er allemaal inbegrepen in het termijnbedrag? Dat is een goede vraag, want met je termijnbedrag betaal je niet alleen de auto tijdens een lease. Je betaalt ook de wegenbelasting, de autoverzekering en het onderhoud aan de auto. Zo hoef je je nergens anders zorgen om te maken, alles is al geregeld bij het leasen van een auto!

Belangrijk om te weten tijdens het leasen van een auto
Schuiven naar boven