Bad & verzorging: alles voor je baby

bAby

Het geven van een bad aan je baby is niet alleen een moment van hygiëne, maar ook een tijd van verbondenheid en ontspanning. Om ervoor te zorgen dat dit moment soepel en veilig verloopt, zijn er een aantal essentiële bad- en verzorgingsproducten die je nodig hebt. In deze gids bespreken we deze producten en geven we handige tips voor het wassen en verzorgen van je kleintje.

Essentiële bad- & verzorgingsproducten

 • Washandje: een zacht en absorberend washandje is ideaal voor het reinigen van het gezichtje, de handjes en andere gevoelige plekjes van je baby tijdens het baden.
 • Badcape: een badcape is een handige doek die je over je baby kunt leggen na het baden om hem of haar warm te houden. Kies voor een zachte en sneldrogende stof voor extra comfort.
 • Wikkeldoek: een wikkeldoek, ook wel swaddle genoemd, is perfect om je baby in te wikkelen na het baden of om hem of haar in te bakeren voor het slapengaan.
 • Hydrofiele doek: hydrofiele doeken zijn multifunctioneel en kunnen worden gebruikt als onderlegger tijdens het verschonen, als spuugdoekje, als zonnescherm en zelfs als dun dekentje in de zomer.

Bekijk alle essentiële artikelen eenvoudig online via www.noppies.com.

Tips voor het wassen van je baby

 1. Temperatuur: zorg ervoor dat het water een aangename temperatuur heeft van ongeveer 37 graden Celsius, vergelijkbaar met de lichaamstemperatuur van je baby.
 2. Mild reinigen: gebruik een milde babyzeep of -shampoo die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid van baby’s om irritatie te voorkomen.
 3. Oogverzorging: wanneer je het gezichtje van je baby wast, vermijd dan het gebruik van zeep in de buurt van de ogen. Gebruik een apart vochtig watje om de oogjes voorzichtig schoon te maken.
 4. Navelverzorging: als de navelstomp van je pasgeboren baby nog niet is genezen, vermijd dan het onderdompelen in water tijdens het baden. Dep de navel voorzichtig droog met een schone hydrofiele doek.

Overige verzorgingsproducten

Naast bad- en verzorgingsproducten zijn er nog een aantal andere items die handig kunnen zijn voor de dagelijkse verzorging van je baby:

 • Luiercrème: om luieruitslag te voorkomen, is het handig om een milde luiercrème te gebruiken na elke verschoning.
 • Zachte borstel en kam: voor het verzorgen van het haar van je baby is een zachte borstel en kam ideaal om klitten te voorkomen.
 • Nagelknippertje: houd de nageltjes van je baby kort en schoon met een speciaal nagelknippertje voor baby’s.
 • Tandenborstel: zodra de eerste tandjes doorkomen, is het belangrijk om ze dagelijks te poetsen met een zachte tandenborstel en fluoridevrije tandpasta.
 • Babyolie: voor een ontspannende massage na het baden kun je gebruikmaken van een milde babyolie om de huid van je kleintje te hydrateren en te verzachten.

Conclusie

In het bad- en verzorgingsritueel van je baby komt niet alleen hygiëne, maar ook liefdevolle zorg en verbondenheid tot uiting. Door gebruik te maken van essentiële bad- en verzorgingsproducten zoals zachte washandjes en comfortabele badcapes en het volgen van handige tips voor het wassen en verzorgen, creëer je waardevolle momenten van intimiteit en genegenheid. Deze kostbare tijd samen versterkt niet alleen de band tussen jou en je baby, maar draagt ook bij aan zijn of haar gezondheid en welzijn.

Bad & verzorging: alles voor je baby
Schuiven naar boven