Airco in de slaapkamer

Airco

We hebben momenteel weer temperaturen boven de 30 ° C – en zoeken naar manieren om het in ieder geval lekker koel in huis te hebben. Airco voor slaapkamer klinkt als een goed idee, maar hij mag niet zonder meer worden aangezet. Je wilt tenslotte geen zomerse verkoudheid krijgen. Voordelen van airconditioning in de slaapkamer Airconditioning in de slaapkamer zorgt voor koele lucht met een druk op de knop. In tegenstelling tot een ventilator beweegt de airconditioning niet alleen de lucht, maar koelt hij ook de kamerlucht. Dankzij de lagere kamertemperatuur is het makkelijker om in slaap te vallen en de hele nacht beter te slapen.

Nadelen van airconditioning in de slaapkamer

Veel mensen kennen het misschien van het vliegtuig of het vakantiehotel: de airconditioning is zo ingesteld dat het bijna poolkoud is. En na de vakantie? Als je verkouden thuiskomt! U moet dit effect zeker vermijden als u een airconditioner in de slaapkamer gebruikt. Als de airconditioning op het hoogste niveau staat en koele lucht rechtstreeks op het hoofd wordt geblazen, kunnen de slijmvliezen uitdrogen. Zomerse verkoudheid, nekpijn en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn. Let daarom op het juiste gebruik!

Tips voor het gebruik van de airconditioning

We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat de positieve effecten van airconditioning de boventoon voeren:

Stel de temperatuur in

De belangrijkste regel: zet de airconditioner nooit op een te lage temperatuur. Als het buiten boven de 30 ° C is, is de verleiding natuurlijk groot om de ruimte goed af te koelen. Het verschil tussen buiten- en binnentemperatuur mag echter niet te groot zijn. Het optimale verschil is minder dan zeven graden.

Richt de tocht

Voel je heerlijk koele lucht op je huid? Dit is best prettig buiten, maar niet aan te raden voor de airconditioning. Vaak kan het airconditioningsysteem worden gebruikt om de richting in te stellen waarin de koele lucht wordt verdreven. Richt de airconditioner niet rechtstreeks op uw lichaam om onderkoeling te voorkomen. Het is beter om de tocht naar boven te richten richting het plafond. De kamer koelt dan af zonder dat je spanning krijgt.

Regelmatig onderhoud

Eenmaal geïnstalleerd, werkt de airconditioning helemaal vanzelf? Niet helemaal … Laat uw airconditioner regelmatig nakijken door een professional. Op deze manier zorgt u ervoor dat het airconditioningsysteem niet zomaar een “virusspinner” is. Zeker als je het gezinsbed deelt met je kinderen, is het raadzaam om op veilig te spelen.

Koel voor het slapengaan

Als je de koude bries niet kunt verdragen tijdens het slapen, kun je toch genieten van een koele slaapkamer. Het is het beste om de airconditioner in de slaapkamer ongeveer een uur voor het slapengaan aan te zetten. Dan kan de kamer afkoelen en kan de airconditioning worden uitgeschakeld bij het naar bed gaan. Als alternatief kunt u ook de timerfunctie gebruiken. Stel de airconditioner in om na een uur of minder uit te schakelen. Omdat de koele lucht vooral helpt bij het inslapen. Als je eenmaal in slaap bent gevallen, zal je lichaamstemperatuur vanzelf een beetje dalen.

Vertrouw niet alleen op de airconditioning

Wil je door de tocht, het gezoem van het apparaat of het stroomverbruik niet de hele tijd de airconditioning aan hebben? Laat de airconditioner niet al het werk doen. Ook met andere middelen draag je bij aan een prettig binnenklimaat. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u direct zonlicht verzacht door de jaloezieën of luiken te laten zakken. Ventilatie is aan de orde van de dag ’s ochtends en’ s avonds, als de buitentemperatuur is gedaald. Een ademende matras die zorgt voor een goede luchtcirculatie draagt ​​ook bij aan een prettig slaapklimaat.

Is het de airconditioning in de slaapkamer waard?

Als u de airconditioning correct gebruikt en regelmatig onderhoudt, zorgt deze voor een aangename verkoeling op hete zomeravonden. Hoogwaardige airconditioningsystemen zijn echter niet per se goedkoop. Daarom moet u er twee keer over nadenken of de aankoop voor u de moeite waard is. Als u ondanks de verduisterde slaapkamer en lichte slaapkleding last heeft van de hitte, kan airconditioning de oplossing zijn.

Airco in de slaapkamer
Schuiven naar boven