4 tips voor het drogen met een warmtepompdroger

Was

De warmtepompdroger is een praktische hulp in het huishouden waar veel mensen niet meer zonder willen. Het droogt de pas gewassen kleding binnen een paar uur, zodat ze direct weer gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat ze voor deze doeleinden niet aan een waslijn gehangen hoeven te worden, wat ook aanzienlijk meer tijd kost. Desalniettemin moet u op een aantal zaken letten om te kunnen profiteren van de voordelen van de warmtepompdroger. De volgende tekst geeft enkele handige tips waarvan de gebruiker kan profiteren.

1. Verwijder het wasgoed onmiddellijk uit de warmtepompdroger

Als het wasgoed is gedroogd, moet het zo snel mogelijk uit de warmtepompdroger worden gehaald. Want ook als het programma “Kastdroog” is ingesteld, zal er altijd een bepaalde hoeveelheid restvocht in het apparaat aanwezig zijn, onder meer door de zeer hoge temperaturen. En als het wasgoed niet meteen uit de droger wordt gehaald en er een paar uur in blijft liggen, kan het door de vochtigheid gaan kreuken. Het is beter om ze direct na afloop van het programma te verwijderen en op te vouwen. Hierdoor kreukt het niet en hoeft het niet per se gestreken te worden.

2. Verwijder pluisjes en dierenhaar

Wat veel mensen niet weten, is dat een droger dierenharen en pluisjes van kleding kan verwijderen. Dit werkt zowel voor nat als droog wasgoed. De gebruiker hoeft alleen het verversingsprogramma te selecteren en het apparaat in te schakelen. De kleding is binnen enkele minuten ontdaan van dierenharen en pluisjes. Deze verzamelen zich in een speciale zeef die regelmatig geleegd moet worden.

3. Kies het juiste programma

De meeste drogers hebben tegenwoordig een grote verscheidenheid aan programma’s. Er kunnen verschillende droogtijden worden ingesteld en zeer gevoelige kledingstukken, zoals wollen stoffen, kunnen op lage temperatuur worden gedroogd. Er zijn ook programma’s die energie kunnen besparen. Daarom is het zinvol om de kleding na het wassen te sorteren op het type stof en ze apart te drogen.

Welke kledingstukken mogen niet in de droogtrommel?
Ook al hebben warmtepompdrogers tegenwoordig veel verschillende programma’s voor verschillende soorten wasgoed, toch zijn er enkele kledingstukken die hier niet thuis horen, zoals strijkvrije overhemden en blouses, sommige synthetische stoffen en wollen truien. Of een bepaald onderdeel geschikt is voor de wasdroger is te zien op een ingenaaid label.

4. Altijd volledig vullen

Hoewel het verleidelijk is om snel wat kleding in de droger te doen en het aan te zetten als het nog niet vol is, heeft het geen effect. Het is beter om het alleen te gebruiken als het helemaal vol is. Idealiter heeft het een capaciteit die vergelijkbaar is met die van de wasmachine. Want dan kan het wasgoed na het schoonmaken volledig worden gedecanteerd en gedroogd. Ongeschikte kleding wordt natuurlijk uitgetrokken en aan een waslijn gedroogd.

4 tips voor het drogen met een warmtepompdroger
Schuiven naar boven